RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israelske folkevalgte vil gjøre det lettere å dømme folk til døden for terror


STATSMINISTER: Den israelske statsministeren, Benjamin Netanyahu støtter lovendringsforslaget.
STATSMINISTER: Den israelske statsministeren, Benjamin Netanyahu støtter lovendringsforslaget. Foto: Tsafrir Abayov (AFP)
Sist oppdatert:
Et flertall i Israels nasjonalforsamling har stemt for en lovendring som vil gjøre det lettere å dømme folk til døden for terrorisme.

52 representanter stemte onsdag for forslaget, mens 49 stemte mot. Forsvarsminister Avigdor Lieberman har tatt initiativ til lovendringen, som støttes av statsminister Benjamin Netanyahu.

Lovendringen må imidlertid behandles av regjeringen og legges fram for de folkevalgte på nytt før den kan tre i kraft.

Israelske militærdomstoler kan dømme folk til døden også slik lovverket er i dag. Men da må alle de tre dommerne i sakene som føres for disse domstolene, være enige. Hvis det nye forslaget blir endelig vedtatt, holder det at et flertall går inn for dødsstraff.

Selv om det israelske lovverket åpner for dødsstraff, er kun én person dømt til døden i landet noensinne, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Det var den tyske nazisten Adolf Eichmann, som ble henrettet i 1962 for delaktighet i jødeutryddelsen under andre verdenskrig.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere