RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israelske tanks inn i Gaza

Sist oppdatert:
Israel sendte inn flere stridsvogner nord på Gaza og skal ha tatt seg inn i tidligere israelske bosettinger.

Offensiven kom etter at ytterligere en rakett fra palestinske områder onsdag landet ved i den israelske byen Ashkelon. Ingen ble skadd i rakettangrepet.

Israelske stridsvogner og pansrede kjøretøy tok seg natt til torsdag norsk tid inn i tre israelske bosettinger som ble evakuert i fjor, ifølge en reporter fra Associated Press.

Trolig er dette et ledd i arbeidet med å etablere en buffersone nord på Gaza for å avverge flere rakettangrep fra palestinsk side. Det knytter seg stor spenning til hvorvidt israelske tropper vil ta seg inn i to større palestinske byer, Beit Hanoun og Beit Lahiya, eller om de stanser på utsiden.

Samtidig som israelske styrker tok seg fram på land, ble det utført luftangrep mot områdene. Tjenestemenn fra Hamas opplyser at en militant palestiner ble drept og en skadd i bombardement tidlig torsdag.

Den israelske hæren vil kun bekrefte at de utfører operasjoner nord på Gaza. Ifølge Associated Press er nattens hendelser den største militære operasjonen i områdene siden tilbaketrekkingen i fjor.

En militant palestiner fra Hamas og en palestinsk politimann ble også drept og elleve personer skadd i en eksplosjon på Gaza-stranden. Palestinske kilder sier israelske styrker avfyrte granater mot stranden, noe Israel benekter.

Den israelske offensiven startet etter at en soldat ble tatt til fange av militante palestinere 25. juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere