*Nettavisen* Nyheter.

Italia vil til Gaza

- Internasjonale fredsbevarende styrker bør også sendes til Gaza, sier den italienske utenriksministeren til en israelsk dagsavis.

25.08.06 08:58

- Om FN-styrken til Libanon er vellykket bør det bli sendt fredsbevarende soldater også til Gazastripen, sier utenriksminister Massimo D’Alema til den israelske avisen Haaretz.

- Vi lufter nå ideen om en egen FN-styrke til Gaza.

Palestinerne har lenge bedt om internasjonalt nærvær på Vestbredden og i Gazastripen, mens Israel har vært motstandere av denne ideen.

D'Alema sier en internasjonal styrke bør bli vurdert hvis det moderate Fatah-partiet blir del av den palestinske regjeringen. Regjeringen er nå ledet av den militante islamistiske gruppen Hamas. Et annet krav D’Alema stiller er at en israelsk soldat som har blitt kidnappet av Hamas-allierte militante blir løslatt.

- Men jeg tror at hvis ting går bra i Libanon vil en tilsvarende positiv prosess også kunne begynne på Gazastripen. Løslatelsen av den israelske soldaten Shalit, en palestinsk enhetsregjering som møter kravene fra det internasjonale samfunnet og tilstedeværelsen av en FN-styrke som kan støtte den palestinske regjeringen, sier han til Haaretz.

I dag vil utenriksminsterne i EU møtes for å diskutere FN-styrken til Libanon. Se video

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (MCT/BULLS)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.