RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Italia vil til Gaza

Sist oppdatert:
- Internasjonale fredsbevarende styrker bør også sendes til Gaza, sier den italienske utenriksministeren til en israelsk dagsavis.

- Om FN-styrken til Libanon er vellykket bør det bli sendt fredsbevarende soldater også til Gazastripen, sier utenriksminister Massimo D’Alema til den israelske avisen Haaretz.

- Vi lufter nå ideen om en egen FN-styrke til Gaza.

Palestinerne har lenge bedt om internasjonalt nærvær på Vestbredden og i Gazastripen, mens Israel har vært motstandere av denne ideen.

D'Alema sier en internasjonal styrke bør bli vurdert hvis det moderate Fatah-partiet blir del av den palestinske regjeringen. Regjeringen er nå ledet av den militante islamistiske gruppen Hamas. Et annet krav D’Alema stiller er at en israelsk soldat som har blitt kidnappet av Hamas-allierte militante blir løslatt.

- Men jeg tror at hvis ting går bra i Libanon vil en tilsvarende positiv prosess også kunne begynne på Gazastripen. Løslatelsen av den israelske soldaten Shalit, en palestinsk enhetsregjering som møter kravene fra det internasjonale samfunnet og tilstedeværelsen av en FN-styrke som kan støtte den palestinske regjeringen, sier han til Haaretz.

I dag vil utenriksminsterne i EU møtes for å diskutere FN-styrken til Libanon. Se video

italienske styrker i utlandet
italienske styrker i utlandet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere