*Nettavisen* Nyheter.

Italia vurderer egen pizzalov

Det er neppe snakk om å innføre et eget pizzapoliti ennå, men italienske myndigheter vurderer en ny pizzalov som skal sikre kvaliteten på den klassiske napolitanske pizzaen.

Utkastet til den nye pizzaloven skal lage et skille mellom ekte pizzaer og forfalskninger, og inneholder hele åtte paragrafer og seks underpunkter.

Den nye loven slår fast at en ekte napolitansk pizza skal være rund og ikke mer enn 35 centimeter i diameter. Midten må ikke være høyere enn 0,3 centimeter, og bunnen skal ikke heve mer enn to centimeter.

Det blir også spesifisert i detalj hvilken type mel, salt, gjær og tomater som kan brukes.

Den klassiske Margherita-pizzaen må ikke toppes med noe annet enn mozzarellaost laget i den sørlige delen av fjellkjeden Appeninene. Men pass på, for Margherita ekstra lages kun med mozzarellaost laget av bøffelmelk.

Eltemaskiner blir regnet som helligbrøde, for loven fastslår nemlig at deigen skal knas for hånd.

- Pizzaen skal være myk, elastisk og lett å brette til en vifte, slår loven fast. Napolitanske pizzabakere har klart å overbevise det italienske jordbruksdepartementet om at en slik lov er nødvendig for å beskytte håndverket deres mot billige etterligninger, og det legges opp til kontroller av pizzabakerier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.