Gå til sidens hovedinnhold

Italias mest ettersøkte drept

Etter ti dager på flukt ble Italias mest ettersøkte mann skutt og drept i et dramatisk gisseldrama i Roma lørdag.

Luciano «Ulven» Liboni (47) var på flukt fra politiet etter at han angivelig skjøt og drepte en politimann for ti dager siden.

Liboni ble oppdaget av en politimann da han forsøkte å stjele en motorsykkel i Italias hovedstad lørdag.

Tok gissel
47-åringen tok deretter en fransk turist som gissel. Den 37 år gamle kvinnen satt sammen med ektemannen og parets tre små barn da hun fikk rettet Libonis pistol mot hodet, opplyser Pietro di Miccoli, sjef for Roma-politiets motorsykkelstyrke, til nyhetsbyrået AFP.

- Jeg kommer til å skyte henne, ropte Liboni, før han skjøt fire skudd mot to politibetjenter.

Kvinnen klarte å vri seg løs fra Liboni, og politiet skjøt flere skudd mot 47-åringen. Minst ett av skuddene traff ham i hodet, og han døde senere av skadene.

Politimann drept
Liboni kom tidlig i politiets søkelys da en politimann ble drept under en rutine-veikontroll i Pesaro 19. juli.

Jakten på 47-åringen ble hett stoff i media da han lørdag for en uke siden klarte å skyte seg fri etter at han var blitt oppdaget og omringet av tre politibetjenter i et av Romas travleste områder.

I løpet av den dramatiske flukten før han forsvant på en jernbanestasjon, stjal Liboni blant annet en bil fra et ektepar med to små barn.

I fjor ble Liboni dømt til åtte års fengsel in absentia for en rekke bankran, og siden har han vært på rømmen. Han fikk sin første plett på rullebladet allerede i 1974.

Reklame

Dette gir du til morsdagen