RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FLYKTNINGETRAGEDIE: Døde hentes ut av en flyktningebåt i Valletta havn på Malta 20. juli etter at det ble funnet flere døde på et overfylt skip.
FLYKTNINGETRAGEDIE: Døde hentes ut av en flyktningebåt i Valletta havn på Malta 20. juli etter at det ble funnet flere døde på et overfylt skip. Foto: Matthew Mirabelli (Afp)

Italiensk politi etterforsker massedrap på flyktninger

Sist oppdatert:
Rundt 60 båtflyktninger skal ha blitt knivstukket og kastet på sjøen.

ROMA (NTB): Politiet i Italia har pågrepet fem menneskesmuglere for massedrap etter at båtflyktninger som ble reddet i Middelhavet, har fortalt at rundt 60 mennesker ble knivstukket og kastet på sjøen.

Italienske redningsarbeidere fant sist lørdag mange lik i en flyktningbåt med 600 asylsøkere om bord utenfor kysten av øye Lampedusa i Middelhavet. Tirsdag ble fem menn pågrepet for drap, melder det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Migranter som ble berget av den danske oljetankeren Torm Lotte i farvannet mellom Libya og Malta, har fortalt politietterforskere at menneskesmuglere knivstakk båtpassasjerene vilkårlig. Rundt 60 mennesker skal ha blitt knivstukket før de ble kastet på sjøen, skriver ANSA.

Ytterligere 29 mennesker døde av røykforgiftning da smuglerne hindret dem i å forlate lasterommet, ifølge nyhetsbyrået. Flere titalls fryktes i tillegg å ha omkommet da det danske skipet forsøkte å berge dem fra den skrøpelige fiskebåten. Trolig var mellom 700 og 750 mennesker om bord i båten da skipet kom dem til unnsetning lørdag.

Italienske myndigheter anslår at til sammen rundt 140 av båtflyktningene mistet livet eller ble drept. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere