Italienske barn er feitest

Pizza, pasta og italiensk iskrem er deilige, men også farlige saker. Italias barn er nå offisielt de feiteste i Europa.

08.09.03 09:33

Det viser tall som nylig ble lagt fram på en konferanse om overvekt i Milano.

Om lag en tredel av alle italienske barn er overvektige, heter det i en av flere studier fra den internasjonale arbeidsgruppen mot vektproblemer (IOTF). Det står ikke stort bedre til i Spania, der over en firedel av barna veier atskillig mer enn de burde.

David Porter, som er Verdens helseorganisasjon WHOs talsmann i spørsmål som angår forholdet mellom kosthold og helse, sier all hurtigmaten barna hiver i seg ikke er den eneste grunnen til problemet.

- De spiser generelt for mye mat med mettede fettstoffer, salt og sukker, mener han.

Samtidig hevder britiske forskere at de kan være på sporet av en viktig metode til å bremse overvektige menneskers appetitt. Svaret ligger kanskje i et hormon som produseres på naturlig vis i fordøyelsessystemet, heter det i en studie offentliggjort i det meget anerkjente amerikanske legetidsskriftet New England Journal of Medicine, ifølge NTB-Reuters-DPA.

De overvektige som deltok i studien, fikk sprøytet inn dette hormonet i kroppen før de spiste, noe som førte til at inntaket av mat gikk ned med rundt 30 prosent. Men siden bare 24 personer var med på eksperimentet, advarer fagfolk mot å trekke for dramatiske slutninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.