Gå til sidens hovedinnhold

Italienske gisler løslatt

To kvinnelige gisler fra Italia er løslatt. - Endelig en gledens dag, sier statsminister Silvio Berlusconi.

- De to jentene har det bra, og vil kunne omfavne sine kjære i kveld, sier Italias statsminister Silvio Berlusconi tirsdag kveld, ifølge Associated Press. - Endelig en gledens dag, erklærte statsministeren.

16 forhandlinger
Kvinnene er i god form og overlatt til det italienske Røde Kors, opplyste Berlusconi. I et møte i parlamentet takket statsministeren etterretningstjenestene i Iraks naboland, til applaus fra representantene i salen.

De italienske etterretningstjenestene har vært involvert i så mange som 16 ulike forhandlinger om gislene, fortalte han.

Berlusconi takket også opposisjonen for å ha støttet regjeringen i forsøkene på å få løslatt kvinnene.

De to 29 år gamle hjelpearbeiderne Simona Pari og Simona Torretta ble bortført i Bagdad 7. september.

Lykkelig far
TV-kanalen al-Jazeera, som var den første til å offentliggjøre nyheten, snakket med Paris far Luciano tirsdag kveld. Han hadde fått beskjed om frigivelsen av Berlusconi, og forventet å få snakke med kvinnene om en time eller to, sa han.

Paris far takket TV-stasjonen og spesielt hele den arabiske verden, som har vist sitt vennskap til familien og Italia i den vanskelige tiden, melder Associated Press.

Paven takker Gud
Også Paven har uttrykt glede over at gisseldramaet er løst.

- Tankene hans går også til familiene og med dem alle mennesker med god vilje. Han takker Gud for denne humanitære gesten, sier pavens talsmann Joaquin Navarro-Valls til AP.

- Løsepenger
Gruppen som sto bak bortføringen krevde at alle italienske soldater måtte forlate Irak.

Tidligere tirsdag meldte en kuwaitisk avis at de to kvinnene ville bli løslatt mot 1 million dollar i løsepenger. Halvparten av løsepengene, som tilsvarer nesten 7 millioner kroner, skal allerede ha blitt utbetalt, melder NTB-Reuters.

Det italienske nyhetsbyrået ANSA meldte tirsdag at utgiveren av den kuwaitiske avisa hadde opplysninger om at Simona Torretta og Simona Pari ville bli satt fri innen fredag.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar