RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Italienske styrker ankom Libanon

150 italienske soldater ankom Libanon lørdag, og søndag forventes ytterligere 200 italisenske FN-soldater.

FN-oppdraget UNIFIL i Libanon skal utvides til 15.000 soldater i de kommende månedene, og det vil bli utstasjonert et tilsvarende antall libanesiske styrker for å overvåke grenseområdene.

Til nå er det bare utplassert 250 ekstra franske styrker i Libanon, men Frankrike har lovet å bidra med 2000 soldater.

Lørdag ankom 150 nye FN-soldater fra Italia, og søndag forventes det ytterligere 200 soldater. Sjefen for UNIFIL, den franske generalen Alain Pellegrini, sier at det nye FN-oppdraget vil skille seg ut fra det gamle UNIFIL, melder nyhetsbyrået AP.

- Vi er nødt til å glemme den tidligere UNIFIL. Den tidligere UNIFIL er lagt død, og den nye er av en helt annen karakter. Muligheten til å gripe inn er styrket, vi har flere folk og mer utstyr. Vi har muligheten til å bruke vold for å implementere oppdraget, sier han.

Det har tatt lang tid å få FN-styrkene på plass etter at våpenhvilen mellom Israel og Hizbollah trådte i kraft 14. august etter en 34 dager lang konflikt. Dette skyldes at en rekke detaljer rundt FN-mandatet først måtte komme på plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere