Gå til sidens hovedinnhold

- Ja, hun ble med meg hjem

Farouk Abdulhak har innrømmet overfor en familievenn at Martine Vik Magnussen (23) ble med ham hjem drapsnatten.

Men Farouk Abdulhak (21) hevder at det var en annen person som drepte den norske studenten.

21-åringen har bekreftet overfor familievennen at han tok med seg Martine hjem til sin leilighet i London etter at de forlot utestedet Maddox i en taxi ved 03-tiden natt til fredag 14. mars.

- Han fikk panikk
Men Farouk insisterer på at 23-åringen forlot leiligheten senere samme natt, melder The Mail on Sunday. Martine ble funnet drept i kjelleren i samme bygning to dager senere.

- De forlot nattklubben og dro hjem til ham. Men hun forlot stedet senere samme natt. Han fant ut dagen etter at hun var meldt savnet, sier en familievenn i Jemen som ønsker å være anonym.

- Han fikk panikk og ringte faren og ba ham om å hjelp til å forlate setdet. Farouk sier at en tredje person var involvert. Hans far har hyret inn etterforskere som sjekker ut saken, sier kilden til avisen.

Farouk reiste fra London samme helg som Martine ble drept og befinner seg nå i hjemlandet Jemen, som ikke har utleveringsavtale med Storbritannia.

Viktigste vitnet i saken
Scotland Yard har ikke lyktes med å komme i kontakt med Farouk, som de mener er det viktigste vitnet i saken. Farouk er kun etterlyst som vitne og er verken offisielt mistenkt eller siktet i saken.

Men Farouks advokat i Jemen hevder at britisk politi ikke har forsøkt å komme i kontakt med hans klient.

- Jeg skulle ønske at de tok kontakt med oss. Det ville vært det beste for min klient. Farouk holder seg ikke i skjul og han er ikke en rømling, sier advokat Mohammed Al-Bakwli til The Mail on Sunday.

Ryktene vil ha det til at Farouk holder seg i skjul i det godt bevoktede huset til faren, som er en av Jemens rikeste personer. Men talsmannen til faren, David Wilson, sa til Nettavisen tidligere denne uken at dette ikke er tilfellet og at Farouk befinner seg hos noen venner i Jemen.

- Farouk sitter på beviset
Onsdag forrige uke startet høringen i London-drapet. Etterforskningsleder i saken, Jessica Wadsworth, sa etter høringen at det er svært viktig for politiet å komme i kontakt med Farouk.

- Abdulhak er og forblir den eneste personen som jeg ønsker å snakke med, som jeg tror sitter på beviset til hennes død. Han er den personen som ble sist sett sammen med Martine, sa Wadsworth utenfor rettsbygningen onsdag.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at Magnussen har blitt påført skader på halsen og nakken, noe som antyder at hun ble kvalt. Men Scotland Yard opplyser til Nettavisen at de avventer flere testresultater før de kan konkludere med noen endelig dødsårsak.

Reklame

Husker du disse to idiotene?