RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NÆRMER SEG FOLKEAVSTEMMING: Med det skotske flagget på kinnet hygger denne kvinnen seg på Braemar Highland Gathering lørdag. 18. september kan den 307 år gamle unionen med resten av Storbritannia stå for fall.
NÆRMER SEG FOLKEAVSTEMMING: Med det skotske flagget på kinnet hygger denne kvinnen seg på Braemar Highland Gathering lørdag. 18. september kan den 307 år gamle unionen med resten av Storbritannia stå for fall. Foto: Russell Cheyne (Reuters)

Ja-siden i Skottland leder på meningsmåling

Sist oppdatert:
For en måned siden ledet nei-siden med 22 prosentpoeng.

Edinburgh (NTB-Reuters-AFP): Det er flertall for uavhengighet i en ny skotsk meningsmåling, elleve dager før folkeavstemningen om løsrivelse fra Storbritannia. Nei-sidens tidligere ledelse på 22 prosentpoeng har forsvunnet på én måned.

51 prosent svarer ja til løsrivelse, mens 49 prosent svarer nei i den nye målingen utført av YouGov for avisa Sunday Times.

Selv om ja-sidens ferske ledelse ligger innenfor feilmarginen, betyr målingen at resten av valgkampen trolig blir langt mer spennende enn de fleste hadde sett for seg for kort tid siden. Ja-siden har aldri tidligere ledet på en meningsmåling mens kampanjen for løsrivelse har pågått.

Skottland har vært en del av Storbritannia i over 300 år. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere