Ja-siden i Skottland leder på meningsmåling

NÆRMER SEG FOLKEAVSTEMMING: Med det skotske flagget på kinnet hygger denne kvinnen seg på Braemar Highland Gathering lørdag. 18. september kan den 307 år gamle unionen med resten av Storbritannia stå for fall.

NÆRMER SEG FOLKEAVSTEMMING: Med det skotske flagget på kinnet hygger denne kvinnen seg på Braemar Highland Gathering lørdag. 18. september kan den 307 år gamle unionen med resten av Storbritannia stå for fall. Foto: Russell Cheyne (Reuters)

For en måned siden ledet nei-siden med 22 prosentpoeng.

07.09.14 00:01

Edinburgh (NTB-Reuters-AFP): Det er flertall for uavhengighet i en ny skotsk meningsmåling, elleve dager før folkeavstemningen om løsrivelse fra Storbritannia. Nei-sidens tidligere ledelse på 22 prosentpoeng har forsvunnet på én måned.

51 prosent svarer ja til løsrivelse, mens 49 prosent svarer nei i den nye målingen utført av YouGov for avisa Sunday Times.

Selv om ja-sidens ferske ledelse ligger innenfor feilmarginen, betyr målingen at resten av valgkampen trolig blir langt mer spennende enn de fleste hadde sett for seg for kort tid siden. Ja-siden har aldri tidligere ledet på en meningsmåling mens kampanjen for løsrivelse har pågått.

Skottland har vært en del av Storbritannia i over 300 år. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.