RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ja til Charles og Camilla

Sist oppdatert:
Dianas død kastet skygger over Charles og Camillas kjærlighet. Nå er ventetiden endelig over. I høst støttet 62 prosent av britene et ekteskap mellom de to. Les alt om forlovelsen.

- Det mange ikke husker er at Diana slett ikke var så populær før sin død. Folk begynte å bli lei avsløringene og stadig nye bilder av henne med playboys i Middelhavet, sier historiker og kongelig ekspert, Trond Noren Isaksen, til Side2.

Dianas død
Vindene som blåste for Charles og Camilla rett før Dianas død i 1997, var ganske mild og forsonende. Isaksen er ikke alene om å mene at Dianas død satte et eventuelt giftermål mellom Chares og Camilla til side istedenfor å gjøre det lettere for dem.

- Det at de har ventet så lenge tydeliggjør jo dette, sier Trond Noren Isaksen.

Motstand fra kirken
Den anglikanske kirke var heller ikke overbevist om ekteskapet, men i 2003 kom det en ny erkebiskop av Canterbury. Dr. Rowan Williams har uttalt at hans personlige mening er at Charles og Camilla bør få gifte seg, og han har også varslet at bestemmelsene rundt gjengifte av skilte bør moderniseres.

At Charles og Camilla har valgt en borgerlig vielse, viser at kirken foreløpig ikke har kommet så langt. Erkebiskopen av Canterbury har imidlertid sagt at selv om det er en borgerlig vielse vil han lede bønnen for ekteparet i kapellet på Windsor.

Og ifølge Press Association skal Charles ha hatt en konfidensielt møte med kirkelederen.

- Dette arrangementet har min fulle støtte. De er i stråd med de retningslinjer den anglikanske kirke har for gjengifte og som prins Charles aksepterer som tronarving og kommende øverste leder for den anglikanske kirke, sier Rowan Williams i en melding.

Godtatt av sønnene
Camillas inntreden i den kongelige familie får ingen følger for William og Harry.

- De har aldri sagt det offentlig, men alt tyder på at William og Harry godtok Camilla for mange år siden, sier Trond Isaksen.

Camilla Parker-Bowles' oldemor hadde for øvrig et forhold til Charles sin tipp-oldefar, Edward VII. Om det var dette som inspirerte Camilla, er uvisst. Les alt om bakgrunnen hennes her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere