RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jager trailersjåfør etter Shila-drapet

Sist oppdatert:
Politiet i Spania leter etter en trailersjåfør i forbindelse med drapet på Shila Bigdely (13).

En 14-årig gutt mistenkt for å ha voldtatt og drept Shila Bigdely i Playa Flamenca i Spania, ble onsdag varetektsfengslet i et lukket senter for mindreårige i Alicante.

Gutten, som er spansk statsborger av tysk opprinnelse, ble fengslet etter at han hadde avgitt forklaring i en times tid for en dommer i en rettsinstans for mindreårige. Guttens mor og advokat var til stede, og gutten forklarte seg delvis på spansk og tysk.

Dommeren begrunnet fengslingen med at det er gode grunner til å anta at gutten var involvert i voldtekten og drapet, og også på grunn av frykten som saken har skapt i lokalmiljøet.

Ifølge avisen El Mundo skal gutten ikke ha tilstått å ha utført voldtekten eller drapet på jenta, men han skal ifølge politikilder som avisen har snakket med, ha innrømmet å ha vært med på handlingene.

Trailersjåfør
Politiet leter nå etter en trailersjåfør i forbindelse med drapet på jenta. Gutten har i avhørene forklart at en trailersjåfør tvang ham til å delta, og det kan ifølge El Mundo være sjåføren som sto for drapet på jenta.

Gutten skal ha gitt en beskrivelse av mannen, samt opplysninger om lastebilen. Politiet utelukker ikke flere pågripelser i løpet av de nærmeste dagene.

Den 14 år gamle gutten er nabo og medelev til den drepte jenta. Nyhetsbyrået EFE melder at gutten etter spansk lov kan han bli dømt til maksimum fire år i en institusjon for mindreårige dersom han blir funnet skyldig i handlingene.

Nervøs
Gutten ble arrestert i Torrevieja tirsdag, mistenkt for drapet på Shila Bigdely i nabolaget Playa Flamenca i Orihuela i forrige uke.

Ifølge forsvarsadvokaten han har fått oppnevnt, Edmundo Cortés, er det to punkter i siktelsen mot ham - voldtekt og drap.

Cortés ville ikke si noe om hva som ble sagt i avhøret fordi dommeren har bestemt at etterforskningen skal være hemmelig, men han fortalte at gutten virket nervøs og at han snakket tysk, selv om han forstår litt spansk.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere