RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jagerfly styrtet i USA

Foto: CARL DE SOUZA (AFP)
Sist oppdatert:
Et jagerfly av type F-22 har styrtet i California.

Flyet styrtet i ørkenen i nærheten av flybasen Edwards Air Force Base, bekrefter oberstløytnant Ann Stefanek, melder BBC.

Ulykken skal ha skjedd under en testflyging. Flyet var en F-22 Raptor som er det amerikanske luftforsvarets nye stolthet.

Alene i flyet
Piloten som var alene i flyet, sendte ut et nødsignal. Like etter meldte vitner ifra om at de så svart røyk i området der jagerflyet styrtet, melder nyhetsbyrået AP.

Det er ennå uklart om piloten overlevde styrten. Ulykken inntraff ved 18-tiden norsk tid.

Rådyrt fly
Stealth-flyet flyr hurtigere enn lydens hastighet og har en prislapp på svimlende 140 millioner dollar, noe som utgjør 911 millioner kroner.

Det amerikanske forsvaret har bestilt 183 eksemplarer fra produsenten Lockheed Martin, noe som er langt færre enn den originale planen på 750 fly. Lockheed Martin produserer også jagerflyet F-35 som skal erstatte Norges gamle F16-fly.

Dette er den andre flystyrten med F-22, som er et såkalt femtegenerasjons jagerfly.

- Den første styrten skjedde under en testflyging i evalueringsperioden i 2004. Det skjedde også ved Edwards flybase, opplyser det amerikanske forsvaret i en uttalelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere