RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jagerflydeler selges på eBay

Sist oppdatert:
Militært utstyr som Iran vil ha selges på nettauksjoner.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Stjålet og sensitivt militærutstyr, inkludert deler til jagerfly ønsket av Iran og kjernefysiske og biologiske beskyttelsesdrakter, har vært tilgjengelig på nettauksjoner viser en undersøkelse foretatt av den amerikanske kongressen, ifølge Associated Press.

NA24 - din næringslivsavis

Etterforskere utstyrt med skjulte identiteter har kjøpt og fått dusinvis med forsvarsrelatert utstyr på nettauksjonssider som eBay og Craigslist fra januar 2007 til forrige måned.

Det amerikanske forsvarsdepartementet anser mye av det stjålne utstyret til å tilhøre den såkalte Munitions List. Produktene på denne listen har restriksjoner ved til utlandet.

- Mange av de sensitive tingene vi kjøpte kunne ha blitt brukt direkte mot våre tropper og allierte, eller blitt brukt til å utvikle motangrep eller tilsvarende teknologier, sier etterforskerne i rapporten.

Blant gjenstandene som ble kjøpt av etterforskerne var det to komponenter til jagerflyet F-14, kjøpt av forskjellige selgere på eBay. Disse jagerflyene benyttes ikke lenger av det amerikanske militæret, men de kunne med enkelthet blitt solgt til det iranske militæret som søker slike komponenter, sier rapporten.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere