RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakter milliardærsønn

Sist oppdatert:
Rømte landet kort tid etter Martine (23) ble drept.

LONDON/OSLO (Nettavisen): Britisk politi jakter på en navngitt arabisk milliardærsønn etter drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen (23) i London.

Det skriver den britiske avisen The Sun tirsdag.

En talsmann for London Metropolitan Police vil ikke bekrefte opplysningene overfor Nettavisen natt til tirsdag.

Mannen skal ifølge The Sun ha reist fra landet kort tid etter drapet og politiet frykter at han er reist tilbake til Jemen. Storbritannia har ingen utvekslingsavtale med det arabiske landet.

Milliardærsønnen skal ha leid en leilighet sammen med to kompiser i bygningen Great Portland Street, hvor Asker-jenta søndag ble funnet drept i kjelleren.

LES OGSÅ: - Solstrålen vår er borte
LES OGSÅ: Martine (23) kan ha blitt kvalt

- Vil overtale faren
Politiet antar at han har reist til faren som er en mektig forretningsmann. Ifølge avisen forsøker den britiske utenrikstjenesten å overtale mannens far til å få ham utlevert for avhør. Han blir imidlertid ikke offisielt betegnet som siktet, eller mistenkt for drapet.

Avisen skriver også at politiet sittet på overvåkingsbilder som viser at Martine dro fra utestedet Maddox sammen med en mann med arabisk utseende.

LES OGSÅ: - Mann (26) mistenkt for drap

Venner som har forsøkt å komme i kontakt med ham, forteller at han ikke har svart på tatt telefonen, eller svart på tekstmeldinger i løpet av helgen. Han har også slettet profilen sin på nettstedet Facebook.

Kan ha blitt kvalt
Mandag kveld ble det kjent at den foreløpige obduksjonsrapporten fra Westminster Coroners Court viser at den norske studenten ble drept som en følge av at hun var påført omfattende halsskader.

Dødsfallet anses som «unaturlig med mistanke om at en tredjepart kan ha vært involvert», heter det i en kort pressemelding fra britisk politi.

Den nøyaktige dødsårsaken er imidlertid ikke fastslått og den avdøde er ikke formelt identifisert. Britiske etterforskere ønsker å komme i kontakt med alle som kan ha informasjon om drapet på den 23 år gamle Asker-jenta i London.

Samlet i sorg
Sent mandag var det ikke foretatt noen arrestasjoner i den brutale drapssaken som har rystet studentmiljøet ved den prestisjetunge Regent's College.

Den norske studentens foreldre, bror og søster reiste i helga til London. Familien og flere venner av studenten var mandag kveld samlet i Den norske sjømannskirken for å søke trøst og vise omtanke.

Sjømannskirken holder åpen hele påsken for alle som har spørsmål, eller behov for samtale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere