RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakter på drapshaier i Mexico

Den meksikanske marinen har satt i gang en omfattende jakt på haier etter flere dødelige angrep.

To mennesker har blitt drept og en alvorlig skadd i en rekke haiangrep utenfor kysten av Mexico den siste måneden.

Dette er de første haiangrepene med dødelig utfall langs den meksikanske stillehavskysten på 30 år, ifølge myndighetene.

Dette har ført til at meksikanske myndigheter har satt i gang en omfattende jakt på drapshaiene langs strendene ved det populære feriestedet Ixtapa-Zihuatanejo.

Surfere blir advart
Tre marinebåter og et helikopter har den siste tiden patruljert langs kysten på leting etter haier, og surfere har blitt advart mot å oppholde seg langt ute på dypet.

- Vi har overvåket strendene og gjennomført rekognoseringsflyturer, sier kontreadmiral Arturo Bernal, melder Sky News.

Fredag var det en 21 år gammel meksikansk surfer som ble drept av en to meter lang hai, og i forrige måned omkom en 24 år gammel amerikaner i et haiangrep i samme område.

100 sting
Surferen Bruce Grimes (49) fra Texas var så heldig at han overlevde et møte med en hai utenfor stranden Playa Linda lørdag. Grimes ble angrepet da han satt på surfebrettet.

- Den dultet borti meg med enorm kraft, og jeg tenkte: Dette er en virkelig stor hai. Etter tre padletak grep den fatt i armen min, sier Grimes.

49-åringen klarte å komme seg løs fra haien og padlet inn til land. Deretter kjørte han selv til sykehuset hvor han ble behandlet for haibittet, som krevde 100 sting.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere