RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakter på fire bombemenn

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Britisk politi leter etter fire personer i forbindelse med bombene som ble funnet i London torsdag.

De fire bombene lå alle i ryggsekker, og ble funnet på de tre undergrunnstasjonene og på bussen som ble rammet av fire mindre eksplosjoner torsdag ettermiddag, melder Sky News og andre britiske medier.

Løp
Etterforskerne tror at minst fire selvmorsbombere var involvert i det mislykkede terrorangrepet. Politiet har også mottatt opplysninger om folk som løp av gårde fra to av stedene som ble forsøkt bombet.

Ingen er pågrepet som direkte ansvarlig for bombeangrepene. To personer som ble arrestert tidligere torsdag, har trolig ingenting med dette å gjøre.

Like bomber
Tre av fire eksplosiver er av lik størrelse og vekt som bombene som ble brukt under 7. juli-angrepet i britenes hovedstad. Terrorangrepet krevde 56 menneskeliv, og 700 personer ble skadd da fire bomber eksploderte . Tre på undergrunnen, og en på en buss, nøyaktig som torsdagens angrep. Den fjerde av eksplosivene som er funnet, var mindre, og ser ut til å ha blitt oppbevart i en liten plastikk-boks.

Den innledende etterforskningen har vist at bombene inneholdt komponenter som også ble funnet på et bad i en bolig i West Yorkshire etter det forrige terrorangrepet.

Skulle drepe
Etter torsdagens angrep sa politisjef Ian Blair at bombemennene hadde forsøkt å drepe og skremme folk i London, men at de nå hadde mislyktes.

Tre undergrunnsbaner og en buss ble evakuert etter at det kom inn meldinger om små eksplosjoner.

Etterforskere som undersøker eksplosjonene, jobber med den teorien at bombene ikke var ferdige. Det kan forklare øyevitne-skildringer om mistenkte som flyktet fra åstedet på noen av eksplosjonsstedene.

Stasjonene Warren Street, Oval and Shepherd's Bush ble evakuert,og buss nr 26 bus ble stengt av i Shoreditch-området. Kun en person fikk lettere skader i eksplosjonene torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere