Gå til sidens hovedinnhold

Jakter på Mijailovics medhjelper

Svensk politi jakter nå på en person som skal ha hjulpet Mijailo Mijailovic etter at han stakk ned og drepte Anna Lindh.

TV 2 Nettavisen gir deg muligheten til å følge rettssaken mot Mijailovic direkte via web-radio. Saken starter 09.45 torsdag. Bruk lenken øverst til høyre for å følge med (betaltjeneste).

Et vitne har sett Mijailovic sammen med to andre menn, på en privatfest, en uke før drapet på Anna Lindh 10. september i fjor, skriver Expressen.

Politiet mener at en av disse kan ha hjulpet Mijailvovic med å flykte etter drapet. Selv har Mijailovic fortalt at han tok drosje hjem, men dette tror ikke politiet på fordi ingen drosje skal ha kjørt den aktuelle ruten drapsdagen.

Politiet er overbevist om at Mijailovic beskytter noen.

Kjører taxi
Vitnet som Expressen har snakket med sier at han kjente igjen en av de to mennene som Mijailovic kom sammen med inn på festen.

- Han kjører taxi her i Stockholm, sier vitnet.

De to personene er svært interessante for politiet.

- Det er nå en høyt prioritert oppgave å få tak i den personen, sier en kilde i etterforskningsledelsen.

Rettssaken fortsetter
Rettssaken mot Mijailovic fortsetter torsdag og starter 09.45.

Blant de to som skal vitne er Lindhs venninne. Eva Franchell var med Anna Lindh på varehuset NK, der Lindh fikk de dødelige knivstikkene. For en fullsatt rett skal Franchell fortelle hvordan det hele foregikk.

Det andre vitnet som er innkalt er rettslege Henrik Druid. Hans oppgave er å redegjøre for skadene Anna Lindh fikk, og årsakene til at hun døde.

Også DNA-eksperten Jonathan Paul Whittaker skulle egentlig i vitneboksen torsdag. Men hans vitnemål anses nå som overflødig, ettersom Mijailovic har tilstått drapet. Rettssaken ventes derfor å bli avsluttet tidlig torsdag ettermiddag, skriver NTB.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året