Gå til sidens hovedinnhold

Jakter på navngitt mann

Politiet jager en tidligere voldsdømt mann, som beskrives som svært utilregnelig, for drapet på den svenske utenriksministeren Anna Lindh.

Kort tid etter drapet skal politiet ha mottatt det som betegnes som interessant informasjon om en tidligere straffedømt person, skriver Aftonbladet fredag. Sent torsdag kveld ble mannen formelt etterlyst.

Nazimiljø

Mannen skal være 32 år gammel, tilhører et nazisistisk miljø, er misbruker og har et svenskklingende navn, skriver Svenska Dagbladet.

Ifølge beskrivelser har mannen kraftig hårmanke og uren hud.

Politiet skal blant annet ha funnet mannens fingeravtrykk i ei rulletrapp i kjøpesenteret NK, der Anna Lindh ble angrepet og dødelig såret onsdag ettermiddag.

Politiet har også funnet en jakke og en caps som gjerningsmannen kan ha hatt på seg, men analyseresultatene av disse er ikke klare.

I bråk

Aftonbladet skriver at politiet nå leter etter mannen på flere steder i det sentrale Stockholm, og politiet føler seg fortsatt sikre på at mannen befinner seg i Sverige. Han har ikke fast bopel og dette har gjort det vanskeligere for politiet å spore ham opp. I hele natt har politiet gjennomsøkt hospitser i Stockholm.

Bare noen timer før drapet var mannen innblandet i bråk med kniver på et herberge i Stockholm.

- Han bærer alltid en eller flere kniver på seg, sier en ikke-identifisert politimann.

Politiet vil for øvrig ikke kommentere den siste utviklingen i saken fredag morgen

Pågrepet

Svensk politi arresterte ved 22-tiden torsdag en mann som matchet signalementet på Lindhs drapsmann. Ifølge politiet skal mannen senere ha blitt sjekket ut av saken.

Politiet jobber også med å sjekke 10-15 såkalte moduskandidater ut av saken.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar