*Nettavisen* Nyheter.

Jakter på savnet bartender

Privatetterforskerne jakter på en britisk bartender som flyktet fra Praia da Luz etter å ha plaget en mindreårig jente.

Den britiske bartenderen Christian Ridout (32) skal angivelig ha sendt slibrige tekstmeldinger til en jente mens han jobbet som bartender på en pub 200 meter fra stedet der Madeleine McCann forsvant.

Forlot Portugal
Ridout forlot Portugal i all hast i 2005 da moren til den tolv år gamle jenta oppdaget de slibrige tekstmeldingene. Hendelsen skjedde lenge før Madeleine forsvant 3. mai i 2007, men Ridout har ikke blitt sett siden.

Talsmannen for Madeleine-familien bekrefter overfor Daily Mail at det private etterforskningsselskapet Metodo 3, som er innleid av Gerry og Kate McCann, jobber med å spore opp briten.

Moren til den tolv år gamle jenta, som jobbet på samme bar som Ridout, forteller at 32-åringen plaget datteren over lang tid.

- Han sendte datteren min tekstmeldinger og tilbød seg å plukke henne opp etter skoletid, og han foreslo de mest frastøtende seksuelle aktivitetene. Dette pågikk i to måneder før jeg fant ut av det, sier moren til Daily Mail.

Moren sier at 32-åringen ofte snakket med hennes to døtre da de besøkte henne på jobb.

- Mine to døtre, som var tolv og 14 år på det daværende tidspunktet, pleide å komme på besøk, og Christian snakket ofte med dem. Og til slutt viste det seg at han fikk mobilnummeret til min yngste datter, sier hun.

Mislikt blant folk
Ridout skal være mislikt blant lokalbefolkningen på grunn av hans interesse for mindreårige jenter, og flere skal ha nevnt navnet hans til politiet som etterforsker Madeleine-saken. Men heller ikke politiet har klart å finne ut av hvor 32-åringen oppholder seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.