RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jaktet på krigsforbryter i fabrikk

Sist oppdatert:
Serbiske spesialstyrker har jaktet på den etterlyste krigsforbryteren Ratko Mladic i en fabrikk.

Spesialstyrkene har gjennomsøkt en fabrikk i den serbiske byen Valjevo på leting etter Ratko Mladic, men den anklagde krigsforbryteren er fortsatt på frifot.

Mladic er tiltalt for folkemord i forbindelse krigen på Balkan på 1990-tallet. Han skal ha orkestrert massakren av 8000 muslimer i Srebrenica.

Serbiske myndigheter skal ha mistanke om at fabrikkeieren er del av et nettverk som bistår med å skjule Mladic, ifølge Reuters.

- Jeg har ikke sett Mladic på lenge, sier fabrikkeier Vidoje Vujic, som fikk flere eiendeler konfiskert av sikkerhetsstyrkene.

Radovan Karadzic, som er sjefen til Mladic, ble pågrepet av serbiske myndigheter i sommer etter å ha holdt seg i skjul i Beograd. Karadzic står tiltalt i den internasjonale domstolen i Haag.

Serbiske myndigheter trappet opp jakten på Mladic i forrige uke. Arrestasjonen av Mladic vil styrke landets muligheter til å bli medlem av Den europeiske union.

Den bosnisk-serbiske hærsjefen har ikke blitt sett siden 1999.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere