RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jaktet revejegere i parlamentet

Sist oppdatert:
Flere tilhengere av den britiske revejakten tok seg onsdag inn i Underhuset. Se jakten på revejegerne her (web-TV).

Politiet brukte både køller og knyttnever, men klarte ikke å hindre rasende revejakt-tilhengere i å storme det britiske Underhuset. Fem demonstranter klarte å ta seg inn i det britiske underhuset der de folkevalgte onsdag diskuterte revejaktens framtid.

Debatten ble bare midlertidig stanset da demonstrantene tok seg inn i salen, og med ekstra sikkerhetsvakter utenfor, ble forslaget om å forby revejakt fra 2006 vedtatt med 339 mot 155 stemmer, melder AP.

De flere tusen demonstrantene utenfor Underhuset ønsket ifølge Sky News å videreføre den utskjelte hare- og revejakten som den er i dag.

Da demonstrasjonen ute i gatene kom ut av kontroll ved 16-tiden norsk tid, begynte polititjenestemenn på stedet å slå løs på demonstrantene.

Ifølge Sky News skal flere av demonstrantene ha forsøkt å ta seg inn i parlamentsbygningen, og situasjonen var svært kaotisk.

Flere er skadd, og TV-bilder viser blødende demonstranter som hjelpes bort.

Simon Kenney, som selv er en ivrig jeger, fikk seg et slag mot hodet.

- Jeg sto helt foran og forsøkte å argumentere med en politimann da han slo meg med batongen. Politiet gav oss ingen advarsel. Jeg ble dyttet framover av folkemengden og i neste øyeblikk så blødde jeg fra hodet, sier han til Sky News.

- Politiet slo og slo, de brydde seg ikke om det var menn eller kvinner. Jeg ville bare si til Tony Blair at det vil bli flere sammenstøt som dette hvis de forbyr revejakt, sier Caroline Graham.

- Demonstranter kastet gjenstander mot politiet, men ro og orden ble ivaretatt, sier en talsmann for Scotland Yard.

TV-bildene viste imidlertid noe ganske annet.

Britiske myndigheter har gjort det klart at regjeringen vil ta i bruk den såkalte «Parliament Act», for å trumfe lovforslaget gjennom i Overhuset, skulle forbudet møte motstand her.

Å jage rever i døden ved hjelp av hunder er dyrplageri, og hører ikke hjemme i vår tid, mener statsminister Tony Blairs regjering, ifølge NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere