RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Janukovitsj aksepterer ikke avsettelsen

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Ukrainas statsminister Viktor Janukovitsj godtar ikke at parlamentet støttet et mistillitsforslag mot ham onsdag.

Parlamentet vedtok onsdag formiddag, med 229 stemmer, mistillitsforslaget mot Janukovitch, og kaster dermed regjeringen i Ukraina. Utenfor parlamentsbygningen demonstrerer fortsatt titusener til støtte for opposisjonskandidaten Viktor Justsjenko.

Men Janukovitsj godtar ikke avgjørelsen, melder Reuters. Han hevder at avgjørelsen strider mot grunnloven.

- Jeg vil aldri anerkjenne denne avgjørelsen. De godtok avgjørelsen på politiske vilkår. Men det er mot loven, det er mot grunnloven, sa Janukovitsj til journalister under en pause i samtalene med internasjonale meklere som er i Kiev for å løse den politiske krisen i Ukraina.

Høyesterett vurderer fortsatt om presidentvalget skal godkjennes, eller om det skal forkastes. Hvis det siste blir resultatet, skal det også vurderes om den andre valgomgangen, der Janukovitsj og Justsjenko var kandidater, skal gjennomføres på nytt, eller om det skal avholdes helt nytt valg der også andre kandidater kan stille.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere