RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Janukovitsj tar valgnederlag til retten

(Reuters/Scanpix)
Ukrainas tidligere statsminister Viktor Janukovitsj har brakt nederlaget i presidentvalget forrige måned for retten, til tross for at han har erkjent at det er usannsynlig at han kan vinne fram.

Valgvinneren, Viktor Jusjtsjenko, mener Janukovitsj rettslige krumspring er splittende og ødeleggende for nasjonen, melder nyhetsbyrået Reuters. Janokovitsj ber imidlertid retten kjenne resultatene fra alle de 255 valgdistriktene for ugyldig, på grunn av massiv valgfusk.

Den sentrale valgkommisjonen vil imidlertid ikke underkjenne valgresultatet, som gir Jusjtsjenko en klar seier. Heller ikke internasjonale observatører har registrert valgfusk i forbindelse med valgomgangen som ble gjennomført 26. desember.

Det endelige resultatet er imidlertid fortsatt ikke offentliggjort, fordi valgkommisjonen hele tiden bombarderes av nye appeller fra Janokovitsj-leiren.

Jusjtsjenkos kampanjemedarbeidere håper han kan innsettes som president neste uke, men denne planen kan bli forpurret av Janukovitsjs stadige utspill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere