RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Japan sier unnskyld til Kina

Sist oppdatert:
Japan beklager sterkt at kjemiske våpen fra andre verdenskrig har skadd 3 kinesere 60 år etter freden.

Ulykken skjedde ved en elvebredde i Guangzhou sist uke. Kina har i mange år bedt Japan om å rydde opp i de store mengdene med kjemiske våpen som landets soldater forlot i Kina etter andre verdenskrig.

Etter dødsfallene reiste japanske representanter til de to åstedene for å se om dødsfallene skyldtes deres gamle synder.

Nå beklager Japan, melder Reuters.

- Våre myndigheter beklager på det sterkeste at ulykken skjedde og vi uttrykker vår største medfølelse med de som lider, sier talsmann for det japanske utenriksdepartementet, Hatsuhisa Takashima, i en pressemelding søndag.

Forholdet mellom de asiatiske gigantene er svært dårlig på grunn av arven etter andre verdenskrig. Først og fremst ønsker Kina en beklagelse for lidelsene som Japan påførte landet. Kina reagerer også på at statsminister Junichiro Koizumi har besøkt minnesmerke Yasukuni. Kina mener dette er er selve symbolet på Japans tidligere militærmakt. I tillegg sårer det Kina at dømte japanske krigsforbrytere blir hedret sammen med de andre døde soldatene fra krigens dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere