RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Japans utenriksminister reiser til Kina

Sist oppdatert:
Japans utenriksminister reiser til Beijiing i dag i et forsøk på å dempe spenningen mellom de to landene etter en rekke anti-japanske demonstrasjoner i Kina.

Japans utenriksminister Nobutaka Machimura håper å dempe noe av spenningen mellom de to asiatiske supermaktene. 20.000 kinesere har deltatt i til dels voldsomme demonstrasjoner mot det de oppfatter som Japans manglende vilje til å ta et oppgjør med sine krigsforbrytelser og landets bestrebelser på å få en fast plass i FNs sikkerhetsråd.

Tusenvis av polititjenestemenn holdt oppsyn, men kunne lite gjøre for å holde demonstrantene tilbake i Shanghai lørdag. Noen ropte «Drep japanerne» og stormet gjennom gatene, melder nyhetsbyrået AP.

Japan har kommet med en offisiell protest og beklaget at kinesiske myndigheter ikke har lykkes med å stanse voldsomhetene, som nå pågår på tredje uke.

Japans utenriksminister kalte demonstrasjonene for destruktive og voldelige aksjoner og sa landet hadde protestert kraftig overfor den kinesiske regjeringen.

Det er ventet at Nobutaka Machimura vil gjenta Tokyos krav om en beklagelse og kompensasjon for ødeleggelsene når ha kommer til Beijiing søndag. Forrige helg stormet demonstranter den japanske ambassaden i Beijiing.

Fra enkelte hold antydes det at myndighetene i Beijiing har tillatt demonstrasjoner i et forsøk på å stanse Japansk forsøk på å få en fast plass i FNs sikkerhetsråd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere