*Nettavisen* Nyheter.

Japanske forskere har funnet ny dinosaurart

Japanske forskere har funnet en helt ny dinosaurart. Bakgrunnen er oppdagelsen av et 8 meter langt, nesten komplett skjelett.

06.09.19 10:47

Det fossile dinosaurskjelettet er det største som noen gang er funnet i Japan.

Forskerne ved Hokkaido-universitetet har analysert de 72 millioner år gamle levningene, og kommet fram til at det dreier seg om en hittil ukjent dinosaurart, en planteeter i slekten nebbdinosaurer.

En del av halen ble funnet i 2013, og senere utgravinger avdekket resten av skjelettet.

Forskerne har gitt arten navnet Kamuysaurus japonicus, som betyr japansk dragegud, ifølge en pressemelding fra universitetet.

Forskerne tror eksemplaret de har funnet var en ni år gammel, voksen dinosaur. De anslår vekten til mellom 4 og 5,3 tonn, avhengig av om dyret vanligvis gikk på to eller fire bein.

Oppdagelsen er lagt fram i en artikkel i det britiske forskningstidsskriftet Scientific Reports.

– Det at en ny dinosaur er oppdaget i Japan, betyr at det en gang fantes en uavhengig verden av dinosaurer i Japan og Øst-Asia, og en uavhengig evolusjonsprosess, sier teamleder Yoshitsugu Kobayashi.

Kamuysaurus japonicus levde sannsynligvis i kystområder, noe som regnes som et relativt sjeldent leveområde for dinosaurer på den tiden. Fossilet gir også verdifull innsikt i dyrets omgivelser og miljø.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.