RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/REUTERS/Daniel Morel

Jeanne truer Florida

Orkanen Jeanne som tok livet av mer enn 1100 mennesker på Haiti, slo fredag inn på en retning som kan føre den til Floridas østkyst søndag.

Befolkningen i den amerikanske delstaten har allerede begynt å hamstre mat og utstyr som kan sikre dem mot ødeleggelsene. Myndighetene forbereder seg på enda en katastrofe etter orkanen Ivans herjinger for en drøy uke siden.

Fjerde på et år
- Å forberede oss til enda en storm ville medføre at vi må strekke ressursene våre til det ytterst. Men vi er nødt til å gjøre vår plikt, og det skal vi, uttalte guvernør i Florida, Jeb Bush, til nyhetsbyrået AP.

Dersom Jeanne når Florida, blir det den fjerde orkanen i år som herjer delstaten. Sist gang staten ble så hard rammet av uvær, var i 1886.

160 km/t
I tillegg til Ivan, har stormene Charley og Frances gjort ødeleggelser for milliarder av kroner i Florida. Til sammen 70 mennesker måtte bøte med livet i løpet av uværsperiodene i staten.

Klokken 13 norsk tid befant Jeannes stormsenter seg omlag 820 kilometer øst for Miami. Stormens hastighet ble målt til 160 km/t.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere