RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jeanne truer Florida

Foto: Scanpix/REUTERS/Daniel Morel
Orkanen Jeanne som tok livet av mer enn 1100 mennesker på Haiti, slo fredag inn på en retning som kan føre den til Floridas østkyst søndag.

Befolkningen i den amerikanske delstaten har allerede begynt å hamstre mat og utstyr som kan sikre dem mot ødeleggelsene. Myndighetene forbereder seg på enda en katastrofe etter orkanen Ivans herjinger for en drøy uke siden.

Fjerde på et år
- Å forberede oss til enda en storm ville medføre at vi må strekke ressursene våre til det ytterst. Men vi er nødt til å gjøre vår plikt, og det skal vi, uttalte guvernør i Florida, Jeb Bush, til nyhetsbyrået AP.

Dersom Jeanne når Florida, blir det den fjerde orkanen i år som herjer delstaten. Sist gang staten ble så hard rammet av uvær, var i 1886.

160 km/t
I tillegg til Ivan, har stormene Charley og Frances gjort ødeleggelser for milliarder av kroner i Florida. Til sammen 70 mennesker måtte bøte med livet i løpet av uværsperiodene i staten.

Klokken 13 norsk tid befant Jeannes stormsenter seg omlag 820 kilometer øst for Miami. Stormens hastighet ble målt til 160 km/t.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere