RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jeans for muslimer

Sist oppdatert:
«Al-Quds Jeans» er designet spesielt med tanke på at muslimer skal kunne bruke dem når de ber.

Jeans-konseptet skaper nå diskusjon i Pakistan. Et italiensk selskap står bak «Al-Quds Jeans», og sier buksene er laget spesielt med tanke på at muslimer kan bruke dem ved bønn. Blant ekstrautstyret er en spesiell lomme der man kan sette brillene sine.

Selskapet har blinket ut byen Karachi sør i Pakistan for etableringen av buksefabrikken. Det koster cirka åtte millioner kroner å starte fabrikken, som vil bli bemannet av lokale muslimer.

Jeansbuksene er ment å koste omlag 200 kroner. Det er halve månedslønnen til en pakistansk arbeider, melder AFP.

På åttitallet uttalte det islamske pakistanske partiet «Gamaha Islamiya» at det ikke er lov for muslimer å bruke jeans. Flere religiøse ledere synes nå det virker som en interessant idé å lage jeans spesielt med tanke på muslimer.

- Vi støtter ideen, men personlig synes jeg navnet Al-Quds Jeans er upassende og at produsenten må finne en annet navn, sier den pakistanske muftien Rafi Osman til AFP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere