*Nettavisen* Nyheter.

«Jeg kommer til å dø, gjør jeg ikke?»

Pårørende etter angrepet mot World Trade Center kom med grufulle fortellinger i rettssaken mot Zacarias Moussaoui.

- Oh my God, Oh my God, Oh my God!

Slik endte telefonsamtalen C. Lee Hansson hadde med sønnen Peter som satt om bord i det siste flyet som krasjet inn i World Trade Center 11. september 2001.

Sønn ringte fra fly
Hanssons vitnemål mandag, er ett av flere fra pårørende i rettssaken mot Moussaoui. Han er tiltalt for å ha deltatt i terrorangrepet i New York. Moussaoui risikerer dødsstraff dersom han blir funnet skyldig.

Hansson sa at han fikk to telefoner fra sønnen Peter, som var på vei fra California med sin kone og datteren på 2,5 år.

- Da han først ringte, sa han at flyet var blitt kapret. Han ba meg ringe United Airlines og fortelle dem om det, sa Hansson.

- Det vil skje fort
Faren prøvde å ringe politiet etter at han ikke kom gjennom på flyselskapets telefon. Da ringte sønnen tilbake.

- Han sa at det var en svært humpete tur. Folk kastet opp over alt. Han sa: «Ikke vær redd, pappa. Hvis det skjer, vil det skje fort», fortalte Hansson.

Mens far og sønn snakket, stanset plutselig sønnen opp og ropte:

- Oh my God, oh my God, oh my God.

- Jeg tror jeg hørte en kvinne skrike. Jeg tittet over på fjernsynsapparatet og så et fly krasje inn i bygningen, sa Hansson.

Dommer advarte mot følelser
Moussaoui har erkjent straffeskyld for seks punkter for konspirasjon i forbindelse med angrepene 11. september. Juryen vil bestemme om han skal henrettes eller dømmes til fengsel i livstid.

Før juryen ankom rettslokalene mandag, advarte dommer Leonie Brinkema påtalemakten mot å bruke for mange følelsesladde vitnemål eller å gjøre vitnene for oppbrakte.

- Påtelemakten beveger seg på tynn is. Dette kan føre til at dommen blir gitt basert på følelser. Vi kan komme til å måtte betale for det på et senere tidspunkt, sa dommeren.

- Jeg kommer til å dø
Påtalemakten i USA spilte også av en nødtelefon gjort av en kvinne som var fanget i 83. etasje idet sørlige tårnet på WTC.

- Det er veldig, veldig, veldig varmt, fortalte Melissa Doi til en operatør på nødtelefonen.

- Jeg ser bare røyk. Jeg kommer til å dø, gjør jeg ikke? Jeg kommer til å dø. Jeg vet jeg kommer til å dø, fortsatte hun.

Operatøren forsøkte å roe henne ned og fortalte at redningsmannskaper prøvde å hjelpe folk ut av bygget. Til slutt hørte man kvinnen rope:

- Hjelp, hjelp.

Deretter sluttet samtalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag