Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg stoppet bombemannen

Slo den brennende terroristen i bakken med albuen.

Turisten Steven Clarkson ble vitne til at terroristenes jeep smalt inn i terminalbygningen på Glasgow-flyplassen lørdag, ifølge Daily Mirror.

Sjåføren av jeepen kastet seg ut av den brennende bilen. Foran øynene på sjokkerte passasjerer reiste han seg opp og begynte å slå mot politimennene mens han fortsatt var i fyr og flamme

- Uberørt
- Han reiste seg og han virket ikke berørt i det hele tatt. Han prøvde å åpne bagasjerommet på jeepen, sier Clarkson til avisa.

Politiet og mannen begynte å slåss da Clarkson kom til unnsetning.

- Jeg klarte å slå ham ned, jeg fikk ham med et slag med albuen, sier helten.

Da mannen havnet i bakken, var han forbrent over hele kroppen. Klærne var delvis brent bort. Fire politimenn fikk satt seg oppå ham og holdt ham fast.

- Han var desorientert da jeg slo ham ned, ellers tror jeg ikke jeg ville klart det. Han var en stor mann, sier Steven Clarkson til the Times.

Ifølge CNN var den brennende mannen en av de to legene som var involvert i terroraksjonen. Han ligger nå kritisk skadd på sykehuset Royal Alexandra Hospital der han jobbet.

- Huden flasset av
Et annet vitne, John Smeaton, trodde nesten ikke sine egne øyne da mannen fortsatte å slåss mens den forbrente huden løsnet fra kroppen.

- Det var helt utrolig, han sto i brann og forsøkte fortsatt å slåss med politiet. Han var en gærning, sier Smeaton til Daily Mirror.

- Han skrek «Allah, Allah, Allah» for hvert slag han langet ut. Jeg prøvde å gripe fatt i ham og dra ham vekk. Så var han på alle fire, dekket i flammer fra topp til tå, sa Smeaton.

Den andre mannen i bilen kom seg ut og spaserte inn i terminalen. Etter kort tid ble han arrestert av politiet.

Vitneutsagnene fra Glasgow forteller om de dramatiske minuttene da de ventende flypassasjerene skjønte at noe var galt. Flere passasjerer forteller at de så en mann lene seg ut av bilvinduet med en brennende Molotov-cocktail i hånda.


- Løftet datteren
- Jeg løftet opp datteren min og skrek til kona at hun skulle løpe, forteller passasjer Simon Howard.

Planen til de to mennene virket å være å kjøre bilen inn i selve terminalen før de sprengte bensinbombene. Men heldigvis for tusenvis av skotske feriereisende satte jeepen seg fast da den skulle kjøre inn inngangen, og begynte å brenne utenfor selve bygningen.

Etter krasjet skal sjåføren ha helt bensin på og under bilen, og satt fyr på den mens de to ble sittende inne i bilen. Passasjeren tente flere Molotov-cocktailer, og de to forsøkte ikke å forlate bilen før politiet nærmet seg.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året