Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg tok noen dager fri

Hele Russland lurte på om presidentkandidat Ivan Rybkin var myrdet. Ryktene var betydelig overdrevet.

Den savnede russiske presidentkandidaten Ivan Rybkin er angivelig overrasket over oppstyret rundt forsvinningsnummeret hans, melder NTB.

- Jeg tok noen fridager, sier Rybkin til ukrainske medier, ifølge BBCs Moskva-korrespondent.

Rybkin kom til rette i Ukrainas hovedstad Kiev tirsdag, opplyser hans politiske medarbeidere.

Savnet i fem dager
- Han er funnet. Han er i Kiev og vil komme tilbake til Moskva i kveld, sier en talskvinne for valgkampstaben hans i Moskva.

Rybkin har vært savnet siden torsdag i forrige uke. Mange har fryktet at han var blitt kidnappet eller tatt av dage av politiske motstandere. Spekulasjonene har gått høyt i russiske medier.

Rybkin har allerede kommet med sine første uttalelser til ukrainske medier, og ifølge BBCs Moskva-korrespondent er han overrasket over oppstyret han har forårsaket.

Slo av mobilen
- Han har sagt til mediene at han ikke skjønner hvorfor det har vært så mye bråk rundt fraværet hans. Han sier han bestemte seg for å ta noen dager fri og dra til Ukraina for å besøke noen venner. Han sier han slo av mobiltelefonen og ikke har hatt noen anelse om bråket han har forårsaket, rapporterer BBC.

At en russisk presidentkandidat blir søkk borte i fem dager og gjør seg utilgjengelig uten å tro at det blir lagt merke til, er for de fleste umiddelbart vanskelig å tro på.

Talskvinnen ved Rybkins partihovedkvarter kunne tirsdag ikke si noe om hvorfor han har holdt seg i isolert i fem døgn.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene