Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg vil ha barn med min døde mann

Men Lotte får ikke bruke den avdøde ektemannens sperm.

Lotte Lauritsen og mannen Jens Peter Christensen kunne ikke få barn på naturlig vis. Ved hjelp av kunstig befruktning, kom lille Madeline (1) til verden.

Samtidig fryste paret ned ytterligere to befruktede egg på Dronninglund Sygehus i Danmark, til å bruke ved en senere anledning.

Kort tid senere døde Christensen i en tragisk ulykke.

Drept
- To uker etter Madelines fødsel kjørte Jens Peter ut og døde. Han kjørte i grøfta og fikk en vinkelsliper han hadde liggende i passasjersetet i hodet, sier Lauritsen (32) til dansk TV 2 .

Etter å ha innfunnet seg med mannens død, fikk Lauritsen en ny vond nyhet. Hun får ikke lov til å bruke de befruktede eggene hun har fryst ned for å gi Madeline et søsken.

Ifølge dansk lov kan den ene parten ikke benytte seg av befruktede egg dersom paret er skilt, eller dersom den ene parten er avgått ved døden.

- Jeg får ikke lov til å få barn med mannen jeg elsket så høyt.

I dag er Madeline ett år og mamma Lotte ønsker sterkt å gi henne et søsken.

- Finn deg en sæddonor
Derimot har legene tilbudt Lauritsen en anonym sæddonor.

- Legen sa at jeg sto fritt til å velge en sæddonor. Men jeg vil ikke bare velge nummer 32 i en katalog. Jeg liker ikke tanken på å bære rundt på et barn fra en mann jeg ikke kjenner. Det er viktig for meg å kunne si til barna mine hvem faren deres er, sier Lauritsen.

Hun er fortvilet over sykehusets holdning.

- Jeg synes det er ulogisk at legene ikke kan se at det var en grunn til at eggene ble frosset ned. Både Jens Peter og jeg ville jo gjerne ha flere barn.

Men hun vil ikke bruke donor.

- Jeg vil gjerne at barna mine skal ha kommet til verden som følge av kjærlighet mellom to mennesker. Når jeg ser inn i Madelines øyne, ser jeg Jens Peter i henne.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus