Et bilde av skuespiller Jennifer Lawrence, ikledd en svart Versace-kjole, ved siden av mannlige medskuespillere i filmen «Red Sparrow», alle ikledd skjorter og frakker, har skapt debatt på sosiale medier de siste dagene.

- Deprimerende

Redaktør for det politiske magasinet «New Statesman», Helen Lewis, var tidlig ute på Twitter og skrev at hun synes bildet var deprimerende.

«Dette er et deprimerende (og avslørende) bilde. Ikke minst fordi jeg har vært ute i dag og det er ISKALD,» skriver Lewis, og sikter med dette til at Lawrence viser mye hud, mens hennes mannlige kolleger er fullt påkledd.

Videre kommenterte Lewis at «ekte likestilling ville vært om Jennifer Lawrence fikk på seg en jakke, eller Jeremy Irons (skuespilleren helt til høyre i bildet, journ.anm) hadde vært nødt til å stille til å stille til fotoshoot i en rumpeløs bukse».

Saken har fått omtale i en rekke nettaviser, deriblant The Guardian, Vanity Fair og The Independent.

- Dette er latterlig

Lewis får både støtte og kritikk i kommentarfeltet. Mens nærmere 14.000 har likt bildet, mener andre at Lawrence mest sannsynlig er i stand til å bestemme selv om hun ønsker å ha på seg jakke.

På Facebook slår skuespilleren tilbake mot kritikerne, og er svært tydelig på at det var hun selv som valgte å kle seg i bare kjole:

«Dette er ikke bare utrolig latterlig, jeg er i tillegg veldig fornærmet. Den Versace-kjolen var fantastisk, tror du jeg vil dekke den til med en jakke og et skjerf? Jeg var ute i fem minutter. Jeg ville ha stått i snøen i den kjolen fordi jeg elsker mote, og det var mitt valg,» skriver Lawrence, og fortsetter:

«Dette er sexistisk, dette er latterlig, dette er ikke feminisme. Å overreagere rundt alt noen sier eller gjør, å skape kontroverser rundt dumme, uskyldige ting som hva jeg velger å ha på meg, eller ikke ha på meg, er ikke å bevege seg fremover. Det er å skape teite distraksjoner i stedet for å fokusere på reelle problemer. Ta dere sammen, folkens. Alt jeg har på meg har vært mitt valg. Og hvis jeg vil være kald, SÅ ER OGSÅ DET MITT VALG.»