RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jens ønsker Obama-møte

Foto: Kevin Lamarque (REUTERS)
Sist oppdatert:
Jens Stoltenberg håper på å få alenetid med USAs president Barack Obama under Nato-møtet til helga.

Ifølge VG Nett vil Jens Stoltenberg få mulighet til samtaler på tomannshånd med den amerikanske presidenten under møtet i Strasbourg. Men ifølge statsministerens kontor er det ikke planlagt noe møte mellom de to.

- Det er ikke berammet noe eget møte mellom Jens Stoltenberg og Barack Obama. Men vi håper at de får anledning til en samtale i løpet av det offisielle programmet, sier statsekretær Thorbjørn Giæver Eriksen til Nettavisen.

Under Nato-møtet vil det være en rekke arbeidsmøter og andre møter der den norske statsministeren og den amerikanske presidenten skal delta.

- det vil være naturlig at de snakker sammen i forbindelse med dette, sier statsekretæren.

Dersom Obama og Jens får til et møte, er det situasjonen i Afghanistan og forholdet mellom Vesten og Russland som vil være tema, opplyser Giæver Eriksen.

Ifølge statssekretæren ser Jens Stoltenberg fram til Nato-toppmøtet.

I den norske delegasjonen til toppmøtet deltar også utenriksminister Jonas Gahr Støre og forsvarsminister Anne Grette Strøm- Erichsen, ifølge det offisielle programmet.

Nato-møtet skal markere alliansens 60-årsjubileum. Hovedtema på toppmøtet vil være NATOS engasjement i Afghanistan, NATOS forhold til ulike samarbeidspartnere og oppstarten av en gjennomgang av Natos rolle. Fremtidige utfordringer for Nato vil også bli diskutert, ifølge en pressemelding fra Statsministerens kontor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere