*Nettavisen* Nyheter.

Jente (1) døde da far glemte henne i bilen

Foto: Google Maps (Google Maps)

Ble sittende i kokvarm bil i fem timer.

22.05.11 21:31

Den tragiske hendelsen fant sted i den italienske byen Ancona onsdag.

Den 22 måneder gamle jenteungen Elena skulle kjøres til barnehagen av faren før han skulle kjøre til jobben på universitetet i byen. Istedenfor å kjøre innom barnehagen, kjører barnefaren rett til jobben og glemmer at hans datter sitter i baksetet, skriver nyhetsbyrået AP.

Hjernedød
Fem timer senere finner faren Elena så vidt i live og bevisstløs. Bilen er kokvarm. Hun ble i all hast sendt til Salesi barnesykehus for intensivbehandling, sterkt dehydrert. Her måtte hun gjennomgå en hjerneoperasjon for å lette på hevelsen i hjernen, men det var for seint. Skadene var for store til å redde henne.

Tre dager senere erklærer legene Elena hjernedød.

Donerte bort organer
Etter dette besluttet foreldrene å donere bort flere av organene til barnet til andre trengende barn.

- Hvis folk stopper opp og reflekterer, er donasjonen av organer den eneste trøsten, og det eneste som kan gi noe mening i denne tragedien, sa legen Francesco De Pace, på en pressekonferanse lørdag, ifølge AP.

- Elsket sin datter
Under en TV-appell, ba barnets mor, Chiara Sciarrini, om forståelses for sin mann, som hun beskrevet som distrahert, fordi han sjonglerte med mange oppgaver samtidig.

- Jeg vil fortelle til hele verden hvor mye min mann elsket sin datter. Det som skjedde med han kan skje alle, sa Sciarrini, som jobber som forsker ved universitetet i byen.

- Han var bekymret for meg, om min graviditet og om lille Elena. Alt skulle være perfekt, og jeg skulle ikke bekymre meg. Han skulle bringe Elena til barnehagen, og jeg skulle bli hjemme og hvile, sa hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag