RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jente (14) drepte broren

Sist oppdatert:
Ikledd en halloween-maske knivstakk den 14 år gamle jenta storebroren i hjel. Etter flere timers intens biljakt ble hun stanset av dansk politi.

Drapet skjedde i familiens hjem i Hundested i Danmark. Klokka 06.13 søndag morgen våknet søsknenes far av lyden av uro på sønnens værelse.

Da han gikk inn på rommet så han datteren som iført blå kjeledress og halloween-maske satt oppå sin 18 år gamle bror og stakk ham gjentatte ganger med en kniv, opplyser politiet i Frederikssund.

Prøvde å stoppe henne
Faren forsøkte straks å avverge angrepet, og pådro seg dermed selv flere stikk i armene og i hodet. Før faren rakk å reagere, stakk den 14 år gamle jenta av i familiens bil, en rød Hyundai Pony.

Sønnen døde av skadene rundt 20 minutter senere på vei til sykehuset.

Biljakt
Jenta ble siden funnet etter tips fra en person som klokka sju og igjen klokka ni hadde sett den etterlyste fluktbilen stå parkert på en parkeringsplass i Hundested.

To politibiler ankom stedet litt etter klokka 12.00, og politibetjentene fant jenta i bilen. Da hun så dem, låste hun dørene, skrudde opp musikken for fullt og kjørte i svært høy hastighet av ut av byen. På en landevei kjørte hun på en annen bil. Tilsynelatende ble ingen skadd i sammenstøtet.

Deretter kjørte jenta videre i høy hastighet, og en tredje politibil sluttet seg til biljakten. Politiet kjørte forbi jenta, dermed krasjet hun inn i politibilen bakfra.

Til slutt lyktes det politiet å stanse den 14 år gamle jenta. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Psykiske problemer
14-åringen har store psykiske problemer, og har lenge vært under oppsikt fra sosialetatens folk i Hundested. Hun har aldri vært innlagt på sykehus for sine psykiske lidelser.

Det er uklart hvor mange knivstikk hennes bror ble påført. Det skal holdes likskue mandag. Politiet kaller saken dypt tragisk og understreker at de ikke tidligere har kjent til problemer i familien. Jenta er nå i politiets varetekt, der hun skal gå gjennom en personundersøkelse og avhør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere