RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jente (17) dømt for rasisme

En 17 år gammel jente i Sverige gikk litt vel langt i sine ytringer på internett.

- Send alle svartinger hjem, skrev 17-åringen fra Borås i sin blogg. Nå er hun dømt for å ha hetset en folkegruppe og må gjennomføre samfunnstjeneste i straff. Det melder svenske Aftonbladet. Jenta er trolig den yngste som noen gang er dømt for rasisme i Sverige.

Det var på det svenske nettstedet Lunarstorm at jenta kom med sine ytringer. Ifølge den svenske avisen var innlegget rettet mot en av jentas tidligere venner. Det var en mor av jentas venner som anmeldte henne.

- Sånn som dette får man ikke uttrykke seg. Og gjør man det på nettet, hetser man en hel folkegruppe ettersom uttalelsen spres til flere enn en person, sier aktor Daniel Edsbagge til aftonbladet.se.

Nettstedet Lunarstorm har nærmere en million medlemmer som publiserer over fem millioner tekstmeldinger i døgnet. Selv om nettstedet har et filter som skal fange opp rasistiske og støtende innhold, kom likevel 17-åringens innlegg på nett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere