RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jente fengslet for feil svar

Sist oppdatert:
- Hva har du i sekken, frøken, spurte flyplasspolitiet. Den britiske studinen Samantha Marson fra London angrer nok på svaret. Nå må hun i fengsel.

- Samantha hadde en liten sekk på ryggen og ble spurt av en betjent hva hun hadde i den. Hun lo og sa «Jeg har en bombe». Hun ble umiddelbart påsatt håndjern og plassert i arresten, forteller en politimann ved Miami International Airport til avisen The Sun.

- Hun var oppløst i tårer og unnskyldte seg tre ganger, men betjenten lot seg ikke merke med det.

Amerikansk flysikkerhet er på topp etter terrortrusler, og den fleipete bemerkningen satte flyplassen i fullt alarmberedskap. Og den idiotiske spøken får store konsekvenser for 21 år gamle Samantha fra Vest-London.

Natt til tirsdag europeisk tid var tiltalen klar:

Seks måneder i amerikansk fengsel, fordi hun ikke kan betale boten på nærmere 56.000 kroner.

«B-ordet»
Hennes far Jim (75) sier:

- Vi er ute av oss av engstelse. Hun ringte oss ved tretiden natt til søndag og var hysterisk. Jeg ringte politiet i Miami og ble fortalt at hun var arrestert fordi hun hadde våget seg til å si «B-ordet». Åpenbart slo ikke spøken an hos amerikanerne. Men hun ser knappest nok ut som noen Osama bin Laden, sier pappa Jim til The Sun.

- Nå må hun sitte i fengsel i påvente av en rettssak som vil bli en farse.

Samantha hadde vært i USA i tre måneder sammen med sin kjæreste, som er seiler i den amerikanske marinen. Hun skulle ta British Airways-flyet til Heathrow lørdag, for å fornye sitt visum, så hun kunne reise tilbake til kjæresten.

- Ingen spøk
Nå venter måneder på vann og brød, og etter soningen kan hun nok se langt etter ny innreise til USA.

- Dette er noe vi ser ekstremt alvorlig på. Bombesnakk er ikke noe morsomt, sier en talsmann for miamipolitiet til The Sun.

- Vi vil på det sterkeste advare alle passasjerer til ikke å komme med bemerkninger som kan bli misforstått. Amerikanske myndigheter tar dette svært alvorlig, sier en talsmann for BA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere