RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jenter er de største nerdene

Sist oppdatert:
En ny undersøkelse viser at jenter benytter mobiltelefon og internett mer enn gutter.

Til tross for den tradisjonelle oppfattelsen av at gutter er mer nerder enn jenter, viser en ny britisk undersøkelse utført av Ofcom blant barn mellom 8 og 15 år, at jenter bruker både mobiltelefon og internett langt mer enn gutter.

Jenter er mer aktive på det meste
Jenter hører også mer på radio, og leser mer i avisen. I undersøkselen var det bare spillbruk guttene var mer ivrig på enn jenter, skriver Guardian.

Langt på vei overrasker ikke dette forskerne. Jenter er tradisjonelt kjent for å bruke masse tid i telefonen, og at de derfor bruker mobiltelefonen mye og kommuniserer med venner gjennom internett anses som en naturlig konsekvens.

Ifølge undersøkelsen så er det når barn blir elleve år at det magiske punktet for den teknologiske interessen slår inn. Åtte av ti i denne aldersgruppen hadde mobiltelefon.

Bekymret for manglende foreldre-kunnskap
Forskerne er samtidig bekymret for andre ting som kommer frem i undersøkelsen: To-tredjedeler av foreldre innrømmer at barna kan mer om internett enn de selv.

- Hvis barn gjør disse tingene for seg selv, så følger de ikke reglene satt av foreldrene og de vet ikke hvem de skal stole på på internett. Det er en ganske bekymringsfull situasjon og en sak vi må gjøre noe med, sier Peter Davis, sjef for radio og multimedia i Ofcom.

Bruk av tilgangskontroll på tv og internett fremholdes som et viktig virkemiddel som i alt for liten grad benyttes.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere