*Nettavisen* Nyheter.

Jenter på ridetur fant likdeler

To 14 år gamle jenter på ridetur gjorde lørdag et makabert likfunn utenfor Gnesta i Sverige.

17.04.05 07:34

Det er tredje gang på kort tid at det meldes om funn av likdeler i Sverige. Det siste funnet ble gjort i et skogområde vest for Gnesta i Sörmland. Likdelene er sendt til rettsmedisiner og vil bli undersøkt søndag.

På ridetur
Det var to 14 år gamle jenter på ridetur som gjorde det makabre funnet, skriver Expressen i sin nettutgave. Jentene oppdaget noe som var pakket inn i en søppelsekk, fem, seks meter fra veien og gikk for å se.

Etter å ha pirket i pakken med pinner, ringte jentene foreldrene på mobil. Da de kom og kikket inn i sekken, så de at det dreide seg om likdeler.

- Vi begynte å skrike da vi forsto hva som var i sekken, sier en av jentene ifølge Expressen.

En mann
Teknikere og rettsmedisinere gjorde en foreløpig undersøkelse av pakken lørdag ettermiddag.

- Vi har konstatert at det dreier seg om en mann med ukjent alder. Men pakken vil ikke bli åpnet helt før den blir brakt til rettsmedisinsk institutt i Solna, uttalte informasjonsansvarlig Leif Engstrand ved Sörmlandspolitiet til Aftonbladet lørdag kveld.

Liten
Først når pakken er nærmere undersøkt, vil man kunne se om det handler om en hel død kropp eller om liket er partert.

Politipatruljen som kom til stedet er av en oppfatning om at pakkens innhold er mindre enn et fullvoksent menneske. Det kan skyldes at liket er i deler.

Politiet har satt i gang drapsetterforskning. Men ifølge Engstrand er det ingen savnede personer i området som passer til beskrivelsen.

Hvor lenge liket har ligget i skogen, vet man ikke. Ifølge svensk politi har det ligget snø i området inntil for kort tid siden - noe som kan ha hatt innvirkning på forråtnelsen.

Tredje gang
Det er tredje gang på kort tid at et pakke med det som trolig er likdeler blir funnet i Sverige.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den første ble funnet 30. mars ved Centralbroen, litt utenfor Stockholm sentrum og inneholdt hode, armer og ben, skriver NRK. Den neste pakken ble funnet 10. april i Danvikstullsbroen på Sødermalm, noen kilometer unna. Emballasjen, en sekk og en veske, var pakket på omtrent samme måte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.