Gå til sidens hovedinnhold

Jernring rundt Gazastripen

Israelske styrker slo torsdag morgen en jernring rundt Gazastripen, og stengte alle grenseovergangene til det palestinske området.

Visestatsminister Ehud Olmert sier at reaksjonen er et tegn på Israels vilje til å forhindre "terrorisme", etter at en palestinsk tobarnsmor onsdag sprengte seg selv og fire israelske soldater i lufta ved grenseovergangen Erez mellom Gazastripen og Israel.

Den israelske blokaden skal i første omgang gjelde i 24 timer, og vil angivelig ikke berøre transporten av varer inn og ut av Gazastripen. Israelske tjenestemenn har imidlertid antydet at grensesonen kan bli stengt i mange dager framover.

Blokaden forhindrer tusenvis av palestinere som arbeider i Israel å komme seg på jobb. De to ytterliggående gruppene Hamas og Al-Aqsa-martyrenes brigader har påtatt seg ansvaret for angrepet.

I tillegg gikk israelske styrker tidlig torsdag morgen inn i byen Jenin på Vestbredden, ifølge palestinske sikkerhetskilder. Også i flyktningleiren utenfor byen ble det innført portforbud, mens israelske soldater gjennomsøkte husene på jakt etter militante palestinere.

Palestinske kilder sier også at soldater har sprengt i stykker huset til en Hamas-aktivist som ble drept for to år siden, i byen Tulkarem nord på Vestbredden.

(NTB-DPA)

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre