Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jesu fødeby er konk

Betlehem, Fødselskirken
Betlehem, Fødselskirken
Sist oppdatert:
Betlehems inntekter har falt dramatisk. Ordføreren i byen klarer ikke å betale lønningene, og får ingen hjelp av de kristne.

Betlehem har sett sine inntekter falle dramatisk som følge av konfliktene på Vestbredden. Jesu fødeby har blitt valfartet av kristne, men etter at konflikten startet har besøkene, og dermed inntektene, falt til null. Selv om inntektene nå har økt noe, er de likevel bare på fem prosent av det de fikk inn den gang det var fred på Vestbredden.

Nå er det så ille at ordfører Victor Batarseh ikke klarte å betale lønningene til sine ansatte sist måned, forteller han til AP under et besøk i USA.

- Vi trenger fred, sier den katolske ordføreren. Han styrer en by med flest muslimer, og ber nå om at okkupasjonen må ende.

- Vi trenger fred mellom muslimer og jøder, og den eneste måten vi kan oppnå fred, er at okkupasjonen opphører, sier han.

Ordføreren sier at byen ikke har fått noe hjelp av de kristne i denne mørke tiden.

- Vi hører om kristne, kristne, kristne som hjelper Betlehem, Jesu by, men vi har fått noen ting. Null, sier en opprørt Batarseh.

7. september besøkte han også Pave Benedict XIV og ba om hjelp for Betlehem. Så langt har det heller ikke kommet noe derfra.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!