RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

JFKs søster er død

Sist oppdatert:
President John F. Kennedys eldste søster er død. Rosemary Kennedy skal ha vært mentalt tilbakestående og ble lobotomert da hun var 23 år gammel.

Rosemary Kennedy døde på et sykehus i Wisconsin fredag. Hun ble 86 år.

Kvinnen, som tilbrakte mesteparten av sitt liv skjermet fra offentligheten, var president Kennedy eldste søster, og foreldrene Rose and Joseph Kennedys tredje barn.

Hun var født med en psykisk utviklingshemning og ble lobotomert 23 år gammel. Mesteparten av livet bodde hun på en institusjon i Jefferson i Wisconsin.

Rosemary inspirerte sin søster Eunice Kennedy Shriver til å oppfordre millioner av psykisk utviklingshemmede til drive idrett og konkurrere. Rosemary Kennedy var gjennom lillesøsteren med på å inspirere til det som etter hvert ble Paralympics.

Rosemarys søstre Eunice og Jean, og broren, senator Ted Kennedy, var hos henne da hun sovnet inn på Fort Atkinson Memorial i Wisconsin fredag, heter det i en presseuttalelse fra familien, skriver nyhetsbyrået AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere