RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ANGIVELIG SELVMORDSBOMBER: Bilde fra videoen av det som hevdes å være selvmordsbomber.
ANGIVELIG SELVMORDSBOMBER: Bilde fra videoen av det som hevdes å være selvmordsbomber. (Facebook)

Jihadister sprer video av angivelig selvmordsbomber

Sist oppdatert:
Fire timer før terroraksjonen i Manchester ble den tilsynelatende varslet i sosiale medier. En video av den angivelige gjerningsmannen har også dukket opp.

Ingen har tatt offisielt ansvar for terrorangrepet i Manchester, og politiet advarer mot å spekulere. På nett blir angrepet feiret blant jihadister. I en video lekket tirsdag, hevder en mann å stå bak angrepet, men det er ikke bekreftet at denne mannen faktisk er selvmordsbomberen i Manchester.

Les også: IS påberoper seg ansvaret for angrepet

– I Allahs navn, dette er bare begynnelsen. Den islamske stats løver innleder nå angrep mot korsfarerne, sier mannen på gebrokkent engelsk i videoen som er lekket på Twitter:

Mannen har et skjerf foran ansiktet, sitter foran et svart IS-flagg og viser deretter opp en plakat med teksten «Manchester 22.5.2017".

Den 16 sekunder lange videoen dukket opp på flere jihadistiske nettsteder tirsdag, og den ble raskt spredt av ytterliggående islamister via sosiale medier.

Les også: Dette vet vi om Manchester-eksplosjonen

Videoen ble også fanget opp av SITE, som overvåker de militante islamistenes virksomhet og nettsteder.

Varslet

To meldinger med emneknaggen #manchesterarena ble lagt ut på Twitter fire timer før angrepet mot Ariana Grande-konserten i Manchester Arena mandag kveld.

«GLEMMER DERE TRUSSELEN VÅR? DETTE ER RETTFERDIG TERROR», lød teksten på den ene meldingen.

Den andre Twitter-meldingen viste bare det svarte flagget til den ytterliggående islamistgruppa IS. Også denne meldinga var utstyrt med emneknaggen #manchesterarena. Begge meldingene er gjengitt av britiske Mail Online.

Terrorangrepet skjedde på dagen fire år etter terrorangrepet på Lee Rigby i London: Han ble hakket til døde i London

Advarer mot spekulasjoner

IS-tilhengere sier at angrepet er hevn for Storbritannias krig mot IS i Irak og Styria, skriver The Telegraph, som også omtaler videoen.

Britisk politi bekrefter at det var en selvmordsbomber som sto bak angrepet utenfor Manchester Arena, men advarer mot spekulasjoner. 22 personer er bekreftet drept.

Les også: Direkte om terroretterforskning i England

– Vi vil be folk om ikke å spekulere i hvem dette var eller spre navn. Det er en omfattende etterforskning på gang, sa politisjefen i Manchester, Ian Hopkins, tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere