RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jimmy Carter er kreftfri


Tidligere president Jimmy Carter er friskmeldt etter kreftbehandlingen han har gjennomgått de siste månedene.
Tidligere president Jimmy Carter er friskmeldt etter kreftbehandlingen han har gjennomgått de siste månedene. Foto: Jessica McGowan/Getty Images/AFP
Kreftbehandlingen av tidligere president Jimmy Carter har vært vellykket, og han er nå kvitt hjernesvulstene som ble påvist i august.

91 år gamle Carter er tidligere behandlet for kreft i leveren, og i august fortalte han at det var påvist spredning til hjernen.

Behandlingen har imidlertid vært vellykket, og Carter er nå kreftfri, skriver avisen Atlanta Journal-Constitution.

Carter kom selv med den gledelige nyheten da han holdt søndagsskole i Maranatha Baptist Church i Plains, forteller en av den tidligere presidentens venner til avisen.

– Han fortalte at han gjennomgikk skanning denne uka og at kreften var borte. Alle som var i kirken brøt ut i applaus, forteller Jill Stuckey.

Jimmy Carter var president fra 1977 til 1981 og spilte blant annet en viktig rolle i fredsforhandlinger i Midtøsten. I 2002 ble han tildelt Nobels fredspris. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere