RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Joao (3) drept av politiet

Foto: YouTube
Brasil er i opprør etter gigantisk polititabbe.

Søndag kveld var Alessandra Amorim ute og kjørte i hjembyen Rio de Janeiro, med sønnen Joao (3) og lillebroren på ni måneder i bilen. Da hun så blålys i speilet, svingte hun inn på fortauskanten og stoppet.

Politiet var på jakt etter en stjålet bil, som lignet på Amorims bil. Da de så henne stoppe, løp to politifolk ut av bilen og begynte å skyte, melder Al Jazeera.

Truffet i hodet
Til sammen avfyrte de to hele 40 skudd mot bilen. Tre av dem traff tre år gamle Joao - ett traff ham i hodet. Fortvilet forsøkte moren å få politiet til å slutte å skyte.

- Hun var veldig sterk, hun løftet babybagen mot vinduet for å vise dem at det var barn i bilen og løp ut midt i skuddlinjen for å stoppe dem, sier faren Joao Roberto Soares til Al Jazeera. Den fortvilede faren er ikke i tvil om hva han synes om politimennene.

- De er mordere!
- De er ikke politifolk, de er mordere! Mordere! skriker han i affekt til kameraet.

Joao døde på sykehuset av skadene, mens moren ble skadet. Lillebroren slapp utrolig nok fra skuddregnet uten skader.

Politiet hevdet opprinnelig at de ble skutt mot fra bilen der Joaos familie satt. Men bilder fra et overvåkningskamera avslører at skytingen er helt umotivert, eller at skyting i tilfelle må ha kommet fra en annen bil.

Brasil i opprør
På YouTube ligger flere videoer som både viser bildene og setter saken i sammenheng med andre tilfeller av politivold. Hele Brasil har latt seg opprøre av saken, ifølge Al Jazeera.

De to politifolkene er nå arresterte i påvente av etterforskningen. Rio-politiet har lagt seg flate og beklaget hendelsen.

- Dette var katastrofalt. Som far og politibetjent skammer jeg meg over det som skjedde, sier sikkerhetssjef i Rio, Jose Mariano Beltrame, til BBC .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere