*Nettavisen* Nyheter.

John Edwards trekker seg

Foto: Mike Derer (AP Photo)

Demokraten John Edwards trekker seg som kandidat i nominasjonsprosessen.

31.01.08 00:36

Edwards har havnet i skyggen av Hillary Clinton og Barack Obama under hele nominasjonsprosessen. Onsdag har han opplyst til sine nærmeste rådgivere at han vil annonsere at han trekker sitt presidentkandidatur kl. 19.00 onsdag kveld norsk tid, melder nyhetsbyrået AP.

- Den tidligere North Carolina-senatoren vil ikke umiddelbart erklære sin støtte til noen av kandidatene i det som blir omtalt som en tomannskamp i den Demokratiske nominasjonen, sier en rådgiver som ønsker å være anonym.

Edwards vil gjøre sin beslutning kjent i New Orleans senere onsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Foto: AFP/Scanpix)

Tapte hjemstaten
Edwards har tapt nominasjonskampen i alle fire statene som til nå har unnagjort nominasjonskampen. Særlig tapet i Sør-Carolina skal ha vært vanskelig for Edwards. Det var her Edwards ble født, og i nominasjonskampen i 2004 gikk han seirende ut av primærvalget her.

Edwards har fått mye sympati fra velgerne, men ikke nok til å ta opp kampen med Clinton og Obama.

Han har blant annet måtte drive sin valgkamp på et langt lavere budsjett enn sine to rivaler. Det var trolig også én grunn til at han valgte å kaste håndkleet før Super-tirsdag, 5. februar.

(Artikkelen fortsetter under videoreportasjen)

213549


LES OGSÅ : Veien til Det hvite hus

Kona hadde kreft
Edwards fikk mye oppmerksomhet i mars, da han og kona Elizabeth fortalte pressen at hun hadde fått brystkreft men at nominasjonskampen ville fortsette.

I 1996 mistet paret sønnen Wade i en trafikkulykke.

I 2004 tapte Edwards nominasjonskampen, og ble da vise-presidentkandidaten til John Kerry. Siden den gang har Edwards vært engasjert i oppbyggingen av New Orleans etter orkanen Katrina i 2005.

Fattigdom har vært en viktig del av Edwards kampanje. I juli dro han på en turné for å sette fokus på fattigdomsproblemet. Selv ble han mangemillionær som advokat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag