RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

John Howard med knapp ledelse

Foto: EPA/ALAN PORRITT
Australias regjerende sentrum-høyrepartier leder knapt over det sentrum-venstreorienterte opposisjonspartiet Labor foran nyvalget lørdag.

Ifølge en fersk meningsmåling fra nyhetsbyrået Reuters er forspranget på 1,2 prosentpoeng. Sittende regjeringssjef John Howard fra det konservative parti står også personlig sterkere som statsministerkandidat enn Labor-leder Mark Latham.

- Folk blir aldri lei av velstand. Folk blir aldri lei av å føle seg trygge og av å vite at styringen av landet ligger i hendene på menn og kvinner som samarbeider i stedet på hendene til en mann som tror han kan gjøre jobben alene, sa Howard torsdag.

Meningsmålere tror velgerne vil nøle med å gi Latham tillit som statsminister bare ti måneder etter at han overtok som opposisjonsleder. De viser til at han har en nokså broket personlig fortid, noe han selv heller ikke har lagt skjul på.

Om lag 13 millioner velgere har stemmerett ved lørdagens valg i Australia. Valget gjelder alle de 150 plassene i nasjonalforsamlingens annetkammer eller «underhus» Representantenes hus, og halvparten av de 76 plassene i førstekammeret Senatet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere